Kvassheim Elektriske AS

Spar energi med varmestyring

Et smarthus gir deg mange muligheter, som for eksempel å styre boligens belysning, varme og sikkerhetssystem fra mobilen. Med varmestyring får du full kontroll over forbruket ditt, og slik kan du spare mye penger på strømregningen.

Smart varmestyring fra veggpanel

Smart varmestyring gir deg full kontroll på energiforbruket ditt i hele boligen. Dette kan du enkelt styre fra et veggpanel.

Reduser energiforbruket

Moderne varmestyring gjør det mulig å regulere varmen etter ditt behov, slik at strømkostnadene og energiforbruket ditt reduseres. Her kan det være mye penger å spare, og det er bra for miljøet! Når du skal velge riktig varmestyring må du tenke på ditt behov. Se hvilke muligheter som finnes, da er det enklere å velge riktig løsning. 

Velg løsningen som passer for deg

Varmekildene kan styres fra enkelttermostater, eller de kan kobles sammen i et system. Om man velger system kan varmen styres individuelt eller i grupper via en app på telefonen din. Frittstående termostater kan variere, fra de aller enkleste som opprettholder en jevn temperatur, til termostater med mer avanserte energieffektive funksjoner. 

Om du har mange varmekilder kan en systemløsning være mest gunstig for deg, du får lettere kontroll på totalforbruket ditt og kan enklere gjøre endringer i varmesyklusene. 


Energieffektive funksjoner i smarte termostater:


  • Døgnsyklus: Du kan benytte deg av en såkalt dag- og nattsenking, slik at temperaturen automatisk reguleres mens man er ute, på jobb eller sover.
  • Feriemodus: Du kan automatisere ønsket temperatur og aktivere frostsikring om du skal på ferie. Da beholder boligen ideell temperatur for å unngå frostskader, slik at du kan senke skuldrene dine når du ikke er hjemme på noen dager.
  • Åpent vindu sensor: Behold en jevn og komfortabel innetemperatur, også om du har åpnet et vindu. Ved å montere en sensor i vinduet kan du sikre deg at termostaten ikke overkompenserer når et vindu står åpent.
  • Lærefunksjon: Termostaten lærer seg faktisk når den skal starte oppvarmingen i et rom, slik at den oppnår riktig temperatur til et gitt tidspunkt.


Termostat med elektronisk display på vegg
smart telefon med app for styring av termostat
en dame som sitter i sofaen og titter på mobilen

Smart varmestyring er både smart og kostnadseffektivt. Styr varmen via en app, eller med Microtemp termostat fra Micro Matic.

Skjult løsning eller veggmontert?

De aller fleste velger å veggmontere termostater og regulatorer. Det er lett tilgjengelig om du skal justere temperatur, og det er ofte i samme rom som varmekilden. 

Alternativet er å montere termostater og regulatorer i sikringsskapet. Denne installasjonen blir delvis eller helt skjult. Dette er blant annet praktisk om man har barn som liker å utforske knapper, eller om man ikke ønsker å ha noe synlig av estetiske grunner. 

Energieffektive funksjoner

Ved å ta i bruk smarte løsninger til oppvarming, kan du redusere energibehovet med ca.25%. Med smarthus kan du programmere varmesonene i hele boligen. Ved å benytte seg av døgnsyklus med nattsenking kan du automatisere temperaturen gjennom døgnet, dette kan enkelt styres rom for rom, fra mobilen din. Da slipper du å kaste bort penger på oppvarming av de rommene du ikke oppholder deg i. 

Trenger du hjelp til å starte med varmestyring?

Med god varmestyring kan du spare mye penger på strømregningen. Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger til din bolig.